top of page
SET Prod-Com

PVC, MDF sau Aluminiu?

Fiecare material are avantajele sale, iar alegerea între ele poate fi dificilă. Pentru a selecta materialul potrivit nevoilor și stilului tău, este esențial să înțelegi funcțiile distincte ale fiecăruia.


PVC

PVC-ul este ideal pentru diverse aplicații, fiind utilizat pentru plinte de parchet, profile de covor, profile pentru trepte și multe altele. Avantajul său principal este adaptabilitatea, fiind ușor de utilizat și disponibil într-o gamă variată de culori și nuanțe care adaugă un plus de estetică oricărei încăperi.

Este, de asemenea, foarte durabil și sustenabil. Știai că PVC-ul poate fi reciclat de până la 8 ori, în funcție de aplicație? Reciclarea PVC-ului reduce nevoia de produse noi din materii prime neutilizate și minimizează acumularea reziduurilor de plastic. La SET, utilizăm cât mai mult material reciclat în producție, făcând produsele noastre sustenabile și ecologice!




MDF

Plintele și profilele din MDF sunt produse din fibre de lemn, ceea ce permite reciclarea rumegușului și resturilor din lemn care altfel ar fi aruncate. Reciclarea resturilor de lemn în produse MDF elimină necesitatea folosirii de materii prime noi, protejând pădurile și resursele naturale. Învelișul plintelor MDF este un strat gros și rezistent de hârtie, ce poate fi reciclat împreună cu plinta, simplificând procesul de reciclare și reducând impactul asupra mediului.

Plintele și profilele MDF oferă un aspect modern, dar natural, fiind perfecte pentru un look rustic sau clasic.




Aluminiu

Aluminiul este cel mai durabil dintre cele trei materiale. Totuși, domină în cazul anumitor produse, cum ar fi profilele de trecere, profilele pentru trepte și profilele pentru gresie/faianță. Acest material oferă o versatilitate mai redusă față de PVC și nu are aspectul natural al MDF-ului, dar compensează prin durata de viață lungă și aspectul modern și minimalist. În plus, mai mult de 50% din aluminiul folosit la profilele SET provine din aluminiu reciclat. Aluminiul reciclat utilizează cu 95% mai puțină energie decât producerea de aluminiu din materii prime și economisește 97% din emisiile de gaze cu efect de seră. Reciclarea unei tone de aluminiu economisește 9 tone de emisii de CO2 și 4 tone de bauxită, materia primă din care este produs aluminiul.



În concluzie, toate cele trei materiale sunt extrem de practice, estetice, și nu în ultimul rând, durabile. Tu trebuie doar să decizi care se potrivește cel mai bine stilului tău de design interior și nevoilor tale.


Caută produsele SET în magazinele de bricolaj!


57 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page