top of page

Profilele: elemente indispensabile în designul interior sau renovarea locuințelor



O treabă bună este o treabă completă. Așa este și în cazul designului interior sau renovării locuinței, deoarece nimic nu bate acea emoție când ne uităm la camera gata făcută și este exact așa cum ne-am dorit. Există totuși cazuri în care totul pare complet, finisat, dar există o senzație de parcă ar lipsi ceva.

Aici intervin profilele. Poate că la prima vedere, par a fi niște accesorii cu un mic rol estetic, însă ele contribuie imens la funcționalitatea încăperilor și chiar pot fi elementele care aduc perfect împreună elementele individuale pentru a crea un aspect general impecabil.


Aceste profile sunt ca nasturele de pe cămașă, fără ele încăperile sunt neterminate și nefuncționale. În continuare vom enumera ce tipuri de profile există și care este funcția fiecăruia în crearea unei încăperi atât estetice cât și funcționale!

Profile de trecere

Poate cele mai frecvent utilizat tip de profil, profilul de trecere aduce împreună diferitele spații dintr-o locuință sau chiar și dintr-o încăpere. Acestea creează o suprafață cu aspect estetic, care asigură trecerea neîntreruptă între diferitele tipuri de suprafețe din casă, fie vorba despre suprafețe aflate la același nivel sau cu o mică diferență între ele. În plus, profilele de trecere SET într-o gamă variată de stiluri și culori, potrivindu-se astfel oricărei încăperi și oricărui stil.



Profile pentru trepte

Acest tip de profile sunt foarte practice când vine vorba de urcarea sau coborârea treptelor, și în același timp, contribuie la menținerea longevității acestora. Profilele montate pe colțurile exterioare ale treptelor previn alunecarea, mai ales în sezonul ploios sau rece, când tălpile pantofilor tind să fie umede, reducând astfel semnificativ riscul de accidentare. La SET, oferim o gamă largă de profile pentru trepte din metal și PVC, cu o selecție imensă de culori adaptabile stilului tău unic.



Profile de colț „L”

Utilizate în locuri cu trafic intens, profilele de colț „L” au rolul de a proteja colțurile pereților de deteriorare. Datorită lor, poți lua adio de la pereții cu colțul ciobit sau spart. Iar dacă arunci o privire la selecția SET, vei afla că profilele noastre de colț sunt disponibile într-o gamă variată de culori pentru a asigura că se vor integra perfect în orice încăpere.



Profile pentru gresie/faianță

Știm cu toții că gresia și faianța sunt niște materiale sensibile. Profilele utilizate la montarea lor trebuie alese cu atenție, deoarece acestea au rolul nu doar de a arăta bine, ci și să le protejeze împotriva deteriorării. SET vă oferă o selecție cuprinzătoare de profile pentru gresie și faianță, de la profilele de dilatație, la profilele pentru colțuri exterioare și interioare pentru gresie/faianță și cadă, la profile picurătoare și la profilele de terminație care vor proteja gresia și faianța în timp ce arată impecabil pentru mult timp.



Profile pentru covor PVC

Acest tip de profile se utilizează în principiu în domeniul profesional, acolo unde igiena perfectă este esențială, cum ar fi spitalele, clinicile, cabinetele medicale și alte instituții medicale. Profilele de închidere pentru covoare SET și accesoriile lor ajută la prevenirea pătrunderii contaminanților sub covoarele din PVC, facilitând o curățare mai ușoară a podelelor și prin urmare, menținerea unei igiene impecabile.



Profile înălțătoare pentru blatul de bucătărie

Profilul înălțător pentru blatul de bucătărie este recomandat pentru finisarea estetică a rostului între perete și mobilă, asigurând un racord estetic între blat și perete. Se montează ușor iar marginile flexibile asigură etanșarea suprafețelor, prevenind astfel pătrunderea apei și murdăriei pentru ca Tu să ai o bucătărie nu doar frumoasă, ci și curată.



Profile decorative pentru perete

Rolul acestui tip de profile este de a ridica aspectul estetic al încăperii la noi nivele. Riflajele decorative de la SET pot fi utilizate pentru a decora pereții spațiilor comerciale sau rezidențiale, dar în același timp și pentru a ascunde eventualele imperfecții ale suprafețelor pe care se montează. Fiind disponibile într-o gamă de culori estetice și cu aspect natural, se potrivesc perfect majorității stilurilor moderne, rustice sau clasice.



Aceste profile variate de la SET oferă soluții complete și durabile pentru orice lucrare de construcție sau renovare, oferind atât un aspect estetic plăcut, cât și funcționalitate de neegalat. Și ca un bonus, îți recomandăm să arunci o privire și la accesoriile SET care te vor ajuta să îmbini și să combini toate aceste soluții ingenioase după plac, ca să te poți bucura de casa ta, exact așa cum o vrei tu.

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page