top of page

Plinte și profile: Tendințe în 2024

Actualizată în: 28 mar.

Tendințele din anul trecut continuă să domine

Tendințele fierbinți din 2024 urmăresc direcția setată în anul trecut, așadar ne putem aștepta la o continuare a trendurilor din 2023, orientate spre confortul și funcționalitatea în armonie completă cu stilul.

În același timp, pe măsură ce producția în masă și impersonalitatea cresc, și ne dorim cu toții să ieșim puțin în evidență, trendurile în designul interior se vor axa pe personalizare și funcționalitate.

Plintele SET oferă o varietate de culori și finisaje pentru orice gusturi, stiluri și tipuri de spațiu.

De exemplu, trendul spre wireless, adică de a ascunde orice cabluri din încăperi pentru a oferi un aspect mai elegant și curat, va continua anul următor. Plintele pot masca anumite cabluri, aducând o contribuție de mare valoare look-ului rafinat și modern al încăperilor.



Sustenabilitate

Dorința și eforturile pentru sustenabilitate nu se vor încetini nici în 2024, așadar când vine vorba de decor interior, inclusiv plinte și profile, din ce în ce mai mulți se vor orienta spre durabilitate și sustenabilitate. Plintele din PVC contribuie semnificativ la economisirea resurselor de petrol și gaz neregenerabile mai ales în comparație cu multe alte tipuri de materiale plastice, a căror producție depinde în întregime de petrol. În plus, PVC-ul poate fi reciclat de până la 8 ori, în funcție de aplicație, ceea ce reduce nevoia de produse noi din materii prime, neutilizate, iar acumularea reziduurilor de plastic este redusă la minim. Din acest motive, noi utilizăm cât se poate de mult material reciclat în producția de plinte PVC. Disponibile într-o gamă variată de forme și culori, plintele PVC de la SET aduc împreună ce e mai bun atât din punctul de vedere al funcționalității, cât și al sustenabilității.

Plăcile MDF sunt produse în principal din fibre din lemn, ceea ce înseamnă că sunt reciclabile, durabile și au un efect înălțător asupra stilului încăperii în care sunt utilizate. Prin reciclarea resturilor de lemn în plăci MDF, nu  este nevoie de folosirea de materii prime noi, iar astfel se protejează pădurile și resursele naturale. La SET, utilizăm folia de hârtie pentru producția de plinte MDF, pentru ca produsul să poată fi reciclat complet. Folia de hârtie poate fi reciclată împreună cu plinta MDF, ceea ce ușurează procesul de reciclare și previne poluarea mediului. Plintele MDF06024401 oferite de SET sunt disponibile într-o gamă variată de culori și au un aspect de lemn natural, ceea ce se va potrivi foarte bine cu nuanțele calde și liniștitoare atât din încăperile cu stil modern, cât și rustic, tradițional.

Aluminiul reciclat utilizează cu 95% mai puțină energie față de producția de aluminiu din materii prime. De asemenea, economisește 97% din emisiile de gaze cu efect de seră generate în procesul de producție primară. Reciclarea unei tone de aluminiu economisește 9 tone de emisii de CO2 și 4 tone de bauxită - materia primă din care este produs aluminiul. Acestea sunt motivele pentru care peste 50% din aluminiul utilizat în producția profilelor SET provine din aluminiu reciclat. Plintele și profilele din aluminiu de la SET nu sunt doar niște elemente funcționale care arată bine, ci contribuie în mod activ la reducerea poluării și protecția mediului.

Living

În 2024 vor continua să domine culorile neutre și calde , care înlocuiesc din ce în ce mai mult preferința pentru nuanțe gri, deci plintele și profilele în aceste nuanțe vor continua să-și piardă din popularitate.

De regulă, plintele albe vor fi o alegere excelentă și elegantă pentru living, deoarece se potrivesc bine cu orice încăpere, adăugând un plus de interes acesteia. Un stil minimalist, spre exemplu, poate beneficia enorm de plinte ascunse vizual, ceea ce creează un efect de pereți plutitori. Pe de altă parte, în cazul stilului scandinav, evoluția decorativă care se va celebra în mai mare măsură în anul următor, datorită creșterii popularității designului simplu, plinta înaltă din lemn sau MDF alb va aduce un plus de stil livingului. De asemenea, dorința de a fi aproape de natură va câștiga din ce în ce mai mult teren în viitorul apropiat, ceea ce va duce la utilizarea materialelor și nuanțelor cu aspect natural, cum ar fi piatra naturală și lemnul. Plintele MDF de la SET, disponibile într-o gamă variată de nuanțe de stejar natur vor contribui enorm la aspectul natural și elegant al oricărei încăperi.



Dormitor

Apropierea din ce în ce mai mult către nuanțele diferite de alb și culorile neutre, calde și îndepărtarea de culorile mai reci, care au tendința de a crea o atmosferă mai puțin liniștitoare. În schimb, nuanțele de pământ, materialele naturale și texturile stratificate sunt mai primitoare și conferă dormitorului un vibe relaxant. În mod similar ca în living, plintele și profilele din materiale și de nuanțe care le complementează pe acestea vor fi cele mai populare în 2024. Prin urmare, nu vom putea greși cu plinte și profile în nuanța albă mereu excelentă și frumoasă, dar nici cu materialele naturale, în nuanțe neutre și calde.

Bucătărie

Există desigur excepții, cum ar fi plintele și profilele de bucătărie, unde sunt expuse apei și altor substanțe utilizate în timpul gătirii. Aici, cea mai eficientă soluție o reprezintă într-adevăr cele din metal sau PVC, care rezistă mai mult acestor impacte decât cele din lemn sau MDF. Spre exemplu, profilul înălțător pentru blat de bucătărie din PVC de la SET este disponibil în culorile alb, gri și șampanie, care va merge excelent cu nuanțele deschise și călduroase care vor domina și în încăperile cu cel mai mare trafic din toată casa. În plus, profilul înălțător se montează ușor iar marginile flexibile asigură etanșarea suprafețelor.



Concluzie

După cum am arătat de multiple ori în acest articol, 2024 va continua trendurile anului trecut, accentul fiind pus din ce în ce mai mult pe simplicitate, funcționalitate și confort, toate acestea aduse într-o armonie prin culori neutre, naturale, călduroase și sustenabile. Acestea se vor reflecta, de asemenea, în modul în care ne alegem plintele și profilele care trebuie să complementeze, și chiar să înalțe estetica încăperilor, pentru a oferi un aspect de ansamblu relaxant și confortabil, dar în același timp, modern.


49 afișări0 comentarii
bottom of page