top of page

Un detaliu important la finisarea balcoanelor - Profil picurător din aluminiu

Actualizată în: 2 iul. 2020

Un balcon sau a o terasă bine proiectată este una dintre cele mai atractive elemente ale unei case: este elementul care face legătura între spaţiul interior şi exterior.

Placarea balcoanelor cu gresie le conferă eleganţă şi confort. Însă atenţie, în acest caz sunt multe oportunităţi pentru greşeli şi multe aspecte care trebuie luate în consideraţie pentru a evita problemele ulterioare legate de infiltrarea apei, crăparea gresei, scrugerea apei pluviale.


Balcoanele şi terasele fiind a prelungire a spaţiului interior şi parte integrantă a clădirii, majoritatea aspectelor care trebuie avute în vedere au legătură cu apa (infiltraţii, curgeri) şi variaţiile de temperatură (dilatare, îngheţ ).

Profil picurător S101


Care este rolul PROFILULUI PICURĂTOR ?


Profilul picurător se utilizează la balcoane sau terase finisate cu gresie. Are rolul de a proteja de scurgerile de apă, pereții exteriori aflați sub nivelul profilului.


Profilul picurator are rolul de a indeparta simplu si eficient apa si murdaria de pe terase si balcoane aparute in timpul ploilor si ninsorilor, iar astfel fatadele cladirilor raman curate in timp, fara urme de scurgeri sau pete.


O greşeală comună la finisarea balcoanelor este că nu se asigură curgerea adecvată a apei de pe balcon sau chiar dacă se asigură o curgere adecvată acesta ajungând la marginea balconului ajunge direct pe peretele vertical, şi astfele deteriorează tencuiala , apar infiltraţii şi urme urâte de apă murdară.

Puteţi evita aceste probleme prin asigurarea unei pante adecvate (de min. 1,5%) şi folosirea profilului picurător.

Profilul picurător, montat la marginea balcoanelor sub terminaţia gresiei, previne curgerea apelor pluviale pe pereţii verticali şi pe intradosuri, evitând exfolierea tencuileii, îngheţarea apei pe faţadă în timpul iernii.


Profil picurător nu permite întoarcerea apei sub placajul ceramic, situatie periculoasă mai ales iarna cand apa ingheata si isi mareste volumul cu 10%, iar astfel poate desprinde primul rand de gresie. De asemenea, nu lasa siroaiele de apa sa ajunga sub partea inferioara a balcoanelor.


Ce tipuri de profile picurătoare sunt disponibile la noi?


Instrucţiuni de utilizare:

1. Profilul se taie la lungimea necesara

2. Partea stantata a profilului se asează in adezivul pentru placi ceramice

3. Faianta/ gresia se pozitionează pe profil si se aliniaza muchiile

91.453 afișări2 comentarii

2 Comments


Unknown member
Nov 15, 2022

Bună ziua,


Vă rog să îmi spuneți dacă se mai poate aplica profilul picurător, dacă este deja montată gresia pe balcon. Mulțumesc,

Like

Unknown member
Aug 03, 2021

Bună ziua,


Vă rog să îmi spuneți dacă se mai poate aplica profilul picurător, dacă este deja montată gresia pe balcon. Mulțumesc,

Like
bottom of page