top of page

Povestea SET

Actualizată în: 18 apr. 2023

Afacerea de familie SET a pornit ca orice alta initiativa de antreprenoriat la inceputul anilor ’90: cu multa pasiune, curiozitate pentru nou, dorinta si nevoia de a experimenta si mult curaj! Dar mai ales: oportunitatea de fi deschizatori de drum intr-o piata emergenta.





În urmă cu peste douăzeci de ani produsele noi de design interior au inceput sa fie accesibile tuturor, cu ajutorul cărora a fost posibilă renovarea unui apartament sau a interiorului unei clădiri într-un timp mai scurt, mai aplicat si mai profesionist, mai igienic și cu o valoare adaugată mai mare.


Printre acestea se numărau și profilele de design interior care fac acum viața oamenilor mai practica si mai frumoasă în resedintele lor. Profile pentru gresie/faianță, care delimiteaza pereții, profile pentru trepte, profile de trecere, plintele pentru mochetă și parchet sau alte profile speciale.


Asa s-a nascut in 1998, din determinarea unor oameni de profesie ingineri, o afacere cu plinte si profile, intr-un judet, intr-un oras cu industrii in disparitie, economie sub-dezvoltata si somaj.


Fondatorii companiei, sotii Orbán, au avut o contributie esentiala la introducerea si comercializare plintelor si profilelor pe piata din Romania, intr-o perioada in care piata de investitii imobiliare si constructii a cunoscut o (re)lansare fara precedent. Putini au crezut atunci, ca intr-un judet mic, cum este Harghita, se pot proiecta si fabrica produse care sa concureze marile branduri din regiune si din Europa.


Orbán Emese își amintește:


"In anii ’90 profilele (ca accesoriu) erau complet necunoscute; am fost impresionați de natura lor inovatoare, de valoarea lor de noutate. La locul meu de muncă, la vremea respectivă, nu erau condiții foarte bune, mă gândeam să fac altceva, iar această întâlnire cu profilele a fost la momentul potrivit. Am vizitat producatorul din Ungaria de unde am importat inițial. A devenit parte din visele noastre, iar mai târziu a devenit un obiectiv declarat, acela de a putea aduce acasă procesele de producție pe care le-am vazut acolo și de a ne dezvolta propriile produse pentru piața românească, în funcție de nevoile locale."


Astăzi compania are 75 de angajați, Orbán András rezumă evolutia ultimilor 20 de ani, adăugând:


"La inceputul perioadei am distribuit doar produsele importate. Adevărata descoperire a venit în 2004, când am pus în funcțiune prima linie și am fabricat deja elementele de legătură și accesoriile pentru aceste profile. Deși oferim în continuare produse din import, odată cu lansarea liniei noastre de extruder producătoare de profil în 2012, acum suntem mândri să spunem că 95% din produsele pe care le vindem sunt fabricate de noi."



De la zero, in 2023 SET Prodcom a ajuns la 5 linii de extrudare si la diversificarea afacerii, fiind una dintre cele mai profitabile si productive companii din regiune.



359 afișări0 comentarii
bottom of page