top of page

Montarea profilului de trecere cu șuruburi ascunse - Stil și Practicitate

Actualizată în: 6 iun. 2023

În timpul proiectării și decorării casei noastre, deseori întâmpinăm situații în care avem nevoie de soluții personalizate. Acest lucru este valabil în special în cazul profilelor de trecere, care acoperă tranzițiile dintre pardoseli. Una dintre noile soluții pe care le recomandăm la SET, este montarea unui profil de trecere cu șuruburi mascate.


Ce este un profil de trecere ?


Un profil de trecere cu șuruburi ascunse este un tip special de profil utilizat pentru tranzițiile dintre pardoseli. Acesta maschează rosturile de diferite lățimi rezultate în urma acoperirii pardoselii, parchet, gresie, mochetă, covor. Caracteristica sa distinctivă constă în faptul că profilul este înglobat în podea, astfel încât șuruburile și elementele de fixare să rămână invizibile.Avantaje:

  • Aspect estetic: Profilurile de trecere au un aspect estetic, deoarece elementele de fixare sunt ascunse, fiind înglobate în podea. Totodată, profilul maschează îmbinările parchetului sau alte tipuri de pardoseala, prevenind pătrunderea prafului.

  • Siguranță: Modelul profilelor de trecere este important și din punct de vedere al siguranței, nu doar estetic. Profile de trecere cu șuruburi ascunse fixează mai bine pardoselile decât profilele convenționale, în cazul cărora șuruburile de fixare pot ieși la suprafață, slăbind integritatea parchetului și a profilului. Șuruburile ascunse previn eventualele deteriorări cauzate de tranziții slabe, iar datorită designului lor, este improbabil să ne împiedicăm de ele.

  • Durabilitate: Profilele de trecere cu șuruburi ascunse S65, sunt fabricate din materiale de înaltă calitate, care le conferă durabilitate și o lungă durată de viață. Prin urmare, profilele montate sunt fiabile pe termen lung și nu necesită înlocuiri sau întreținere frecventă. Profilele SET, fabricate din aluminiu eloxat sunt rezistente atât la uzură cât și la zgârieturi.

  • Flexibilitate și versatilitate: Fie că este vorba de podea din lemn, laminat sau faianță, profilele de tranziție cu șuruburi ascunse se adaptează ușor diferitelor materiale și stiluri.Montarea profilelor de trecere cu șuruburi ascunse este de obicei o sarcină ușoară și ușor de realizat. Acestea sunt pașii necesari montării corecte:


  • Pregătirea: În primul rând, măsurăm cu atenție zona de tranziție pentru a se potrivi perfect profilului. Profilul se taie la lungimea necesara, după care ne asigurăm că avem toate instrumentele și materialele necesare pentru instalare. Vom avea nevoie de un ciocan din cauciuc, preferabil, și de o bucată mică de lemn moale, cum ar fi pinul.

  • Pregătirea podelei: Curățăm zona de tranziție și îndepărtând profilele vechi sau alte obstacole,astfel încât profilul să se potrivească perfect.

  • Fixare: Marcăm poziția șuruburilor. Găurim în locurile marcate. După găurire, aspirăm praful rămas și montăm diblurile, apoi introducem știfturile în șina profilului. Reglăm cu atenție știfturile deasupra diblurilor și apăsăm manual profilul, astfel încât să existe un mic decalaj între profil și podea. Apoi, așezăm bucata de lemn pe profil și aplicăm lovituri ușoare pe bucata de lemn, până când profilul ajunge în poziție.

  • Finalizare: Ne asigurăm că profilul este fixat ferm și în sigur, Curățăm zona de trecere și ne bucurăm de noul aspect creat.


Concluzie


Profilele de trecere cu șuruburi ascunse oferă o soluție elegantă și practică pentru trecere dintre pardoseli, iar pe lângă aspect, trebuie să ținem cont și de niveul de siguranță, durabilitatea și versatilitatea pe care le oferă. Indiferent de stilul și tipul de pardoseală pe care îl alegem, profilurile de tranziție cu șuruburi ascunse contribuie la crearea unor tranziții uniforme și sigure.


Să fim creativi și informați ca să descoperim posibilitățile cele mai potrivite, prin care putem crea tranziții unice și deosebite în propria locuință!


122 afișări0 comentarii

コメント


bottom of page