top of page

Cum sa alegi accesorii pentru parchet sau gresie/faianta

Actualizată în: 7 iul. 2020

In functie de amenajare sau tipul materialelor alese, este posibil sa mai ai nevoie si de alte accesorii in casa, si anume: profile de terminatie, profile pentru trepte, profil de trecere sau profil de trecere între două materiale cu grosimi diferite.

Profil de terminatie

Profilele de terminație asigură un finisaj estetic pentru muchiile exterioare ale gresiei/faianței și protejeaza marginile plăcilor ceramice. Sunt disponibile in diferite dimensiuni si nuante pentru o potrivire cat mai buna cu nevoile dumneaoastra.







Profil de trecere

Profilul de trecere face legatura intre doua suprafete, care se foloseste pentru a face racordul intre materiale diferite cu aceeasi grosime. Daca montezi parchet in sistem flotant pe o suprafata mai mare de 10 metri, trebuie sa lasi niste rosturi de dilatare pe care le poti acoperi ulterior cu acest tip de profil. Atunci cand ai doua materiale alaturate, cu iniltimi variate, vei avea nevoie de un profil de trecere intre pardoseli cu grosimi diferite, pentru a prelua diferenta.


S65 - Profil de trecere cu diferenta de nivel si surub mascat. Profilul face trecerea între pardoseli cu diferenta de nivel (gresie, faianta, parchet etc.), asigura un aspect estetic si acopera rosturile de dilatatie, la suprafete mari acoperite cu parchet se recomanda întreruperea parchetului, rostul fiind mascat cu profilul de trecere.


Profile pentru trepte

Profilele pentru trepte au rolul de a proteja marginile treptelor de deteriorari. Profilul este prevazut cu striații, având si rol antiderapant. Aceste profile pot fi folosite la toate treptele, indiferent de finisajul folosit pe suprafata lor. Cel cu autoadeziv poate fi folosit si ca inchidere pentru parchet, preluind dilatarea acestuia.







274 afișări0 comentarii
bottom of page